onsdag den 27. november 2013

Biotop aktivitet fuglemad.

Vi laver mad til fuglene .


 Vi snakker om, at nu hvor det er blevet så koldt, kan det blive svært for fuglene at finde mad. Vi tager en pakke svinefedt og kommer den i gryden .Det er det rene trylleri, for da det er varmet, ser det næsten ud som vand:-) og så dufter det pludselig af flæskesteg i hele huset.

Alle børn får et decilitermål, så de kan komme rosiner, havregryn og solsikkekerner ned i gryden.På skift rører de med grydeskeen. Børnene er gode til at vente på tur. Det er svært at bedømme afstanden så der kommer både havregryn og solsikkekerner på gulvet. 

 Hvert barn får en bøtte med en kogle, hvor vi voksne har bundet en snor i .

 Så får de en ske og vi snakker om, at det vil være godt at bruge hænderne til at trykke det godt fast til koglen med.

 Ikke alle børn er vilde med, at få hænderne ned i det. Men da vi andre griner og siger det er dejligt lunt at røre ved det, ender det med at alle får prøvet det.Den yngste af pigerne har brug for lidt hjælp.

Da vi er færdige med koglerne kommer vi resten op i nogle forme. Så er det tid til at få vasket hænder og fejet.Alle vil gerne feje så det er godt der blev spild så meget:-)


Her er dagens resultat. Så må vi finde en dag og få det hængt op på biotopen .

2 kommentarer:

  1. Hejsa

    God ide - har I fået foderet hængt op? Hvilke fugle forestiller du dig det vil tiltrække?

    SvarSlet
  2. Hej børnene fik hver en kogle med hjem, som de har hængt op. Resten skal vi have med ud til biotopen. Pt. har jeg for mange børn til at vi kan tage derud, kan kun have fire med da der er for langt for dem at gå begge veje. Men tænker at det ikke gør noget at vi venter. I haverne er det især gråspurve og mejser som spiser dem, men hvilke fugle der vil være ved biotopen ved jeg ikke. Må håbe vi kan få nogle at se .

    SvarSlet